زندگی مدرن اصلی ترین آسیب روضه های خانگی
این سوال بسیار مطرح می شود که چرا روضه های خانگی کمرنگ شده اند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهمترین عامل تغییر در سبک زندگی و بافت منازل است. آن قدیم ها مردم در خانه های حیاط دار زندگی می کردند و به راحتی می توانستند در خانه هایشان روضه برپا کنند. اما امروزه به خصوص در شهری مثل تهران، ساختمان ها سر به فلک کشیده و آپارتمان نشینی، شرایط برپایی روضه های خانگی را از بین برده و منجر شده تا روضه ها به جلسات هیاتی در مساجد و حسینیه ها تبدیل شود.
اگرچه در تهران با رشد روزافزون هیات مواجه هستیم اما به هرحال کمرنگ شدن روضه های خانگی را شاهد بوده ایم. روضه هایی که بسیار ارزشمند بودند و خود ما نیز در کنار هیات های بزرگ، مردم را به برگزاری جلسات هفتگی سفارش می کنیم. زیرا روضه های خانگی و هفتگی البته با محوریت قرآن، برکات زیادی به همراه دارد و حتی می تواند تاثیر بیشتری روی مستمعان بگذارد.
شاید برخی از مردم از رفتن به هیات های شلوغ و پرجمعیت اجتناب کنند. اما وقتی روضه در منزل اقوام و آشنایانشان برگزار شود، استقبال بیشتری می کنند. ما معتقدیم که حتی اگر بتوان یک نفر بیشتر را هم به روضه ها سوق داد، یعنی کسب موفقیت که این امر با روضه های خانگی میسر می شود.
برگزاری روضه دور از تجملات
البته باید به این نکته توجه داشت که نمی توان به سبب یک امر مستحب منجر به آزار همسایگان در آپارتمان شد. بنابراین ما روضه هایی ساده و بدور از تجملات را به مردم پیشنهاد می کنیم . و به آن ها یادآور می شویم که حتی بدون بلندگو، در تایمی کوتاه و با کمترین پذیرایی مثل چای و قند نیز می توان روضه را حتی در خانه های کوچک برپا کرد. چه بساکه این روضه ها، آثار ارزشمندی به جا گذاشته و می تواند سنت روضه های خانگی را احیا کند. بنابراین امیدوارم که افراد مذهبی شروع کننده این روضه ها باشند و دیگران نیز در همین مسیر قدم بردارند. زیرا روضه حتی به ساده ترین و کوتاه ترین شکل ممکن نیز بسیار ارزشمند است.
شخصی را می شناسیم که همواره سرسفره های منزلشان، چه یک نفر نشسته باشند و چه ۱۰۰ نفر، در کمتر از یک دقیقه روضه می خواند و یاد اباعبدالله را زنده می کند. این یعنی هدف عالی شیعه که می تواند رسالت اباعبدالله الحسین علیه السلام را ابدی کند.
جهت ثبت جلسه (جشن و روضه خانگی) و درخواست اعزام سخنران کلیک کنید.