در مجله فرهنگی دینی ثاقب برنامهریزی برای زمان را در حکمتی از أمیرالمؤمنین علی بن أبیطالب علیهالسلام می خوانید:
عن مولانا امیر المومنین علیه السلام:
للمؤمن ثلاثُ ساعاتٍ فساعةٌ یُناجی فیها ربّهَ و ساعةٌ یَرُمُّ معاشَه و ساعةٌ یخلی بین نفسه و بین لَذّتها فیما یَحِلُّ و یَجمُلُ. [۱]
مومن اوقات خود را به سه بخش تقسیم می کند : زمانی که در آن با پروردگار خود به راز و نیاز می پردازد و زمانی که به تحصیل معاش دست می بازد و زمانی که به لذت های حلال و نیکو می گذراند.
روایات متعددی از اهل بیت علیهم السلام درباره مدیریت زمان و برنامه ریزی صحیح در زندگی وارد شده است .در این روایت نورانی حضرت می فرماید انسان مومن باید وقت های خودش را مدیریت کند و به سه بخش تقسیم کند البته در برخی روایات این موارد به عنوان ویژگی های انسان عاقل ذکر شده است : زمانی را مخصوص عبادت و صحبت کردن با خدا قرار دهد .
زمانی را برای تامین هزینه های زندگی قرار دهد یعنی کار کند. زمانی را هم برای تفریح قرار دهد یعنی لذت هایی که حلال است . در بعضی روایات وارد شده است که اگر این وقت را انسان نداشته باشد از دیگر ساعاتش نمی تواند استفاده کند .
البته در بعضی دیگر از روایات به برنامه چهارم و پنجم هم اشاره شده است که عبارتند از : زمانی را برای محاسبه نفس خویش قرار دهد . زمانی را برای دیدار با دوستانی که عیب های او را گوش زد کنند.
پی نوشت:
[۱] نهج البلاغه، حکمت ۳۹۲