نام هر شب محرم به نام کدام شهید کربلاست؟
آفتاب محرم برمیآید و کربلای دل را در پرتو خود میسوزاند. سرخی بیرق ایستادگی از گلدستهی دستها بالا می رود و در باد به حرکت در میآید. عطر شهادت مشام را مینوازد و چشمها در انتظار طراوت اشک به تماشا مینشیند. عقربه زمان روی نقطه پنجم عشق قفل میشود. خواب ها از چشمهای خسته میگریزد و حسینیه سینهها سیاه پوش می شود. آری محرم شده و انتظار لباسهای مشکی به سر آمده است. این شبها باید به سوگ نشست. هر شب به سوگ ستاره ای از آسمان حسین علیهالسلام.
هر یک از شبهای محرم به نام یکی از شهدا یا شخصیتها یا وقایعی مرتبط با جریان کربلا نامگذاری شده است. نامگذاری این شبها با گذشت زمان صورت گرفته و واضع خاصی ندارد. این کار از طرف مداحان و ذاکران أهلبیت و بر اساس جایگاه شهیدان کربلا، نزدیکی هر یک از آنها به نقطه وحدت بخش کربلا یعنی امام حسین علیهالسلام و هم آهنگی شور و التهاب مراسم و روضه آنان با مرکز شورآفرین شب عاشورا صورت گرفته است.
شب هفتم: حضرت علی اکبر علیهالسلام
حضرت علی اکبر علیه السلام نخستین فردی بود که از بنی هاشم به میدان رفت. او فرزند بزرگ امام است و نزدیک ترین فرد به ایشان. چون غربت پدر را در میان خیل گرگ های خون آشام کوفه و شام می بیند ، از همه یاران و افراد خاندان پیشی می گیرد و خود را در راه آرمانی فدا می کند. او گام به میدان می نهد تا حجت را تمام کند و شوق رسیدن به فیض شهادت را در دل یاران حسین علیه السلام قوت بخشد. علی اکبر علیه السلام الگوی سبقت گرفتن در شهادت است.
داستان شب هفتم: حضرت علی اکبر علیهالسلام
چون یاران به شدند و تنها خاندان ماندند علی اکبر به نبرد شد. حسین با نگاهی نومید پی او گرفت و چشم فرو هشت و گریست. نبردی سهمگین کرد و گروهی انبوه بکشت پس زخمی بر تارک سر علی بزدند که بدان زخم از خود به شد و گردن اسب در آغوش گرفت و اسب او را به میان دشمن ببرد. پس مردمان او را در میان گرفتند و با شمشیرها در نوردیدند