آرشیو:

24

خرد1402
دالخانی شهری که مرکز بخش دالخانی شهرستان رامسر در استان مازندران کشور ایران است. نام قبلی آن گالش محله بوده که همزمان با ارتقا به شهر، به دالخانی تغییر یافته است.(مصوب ۱۴۰۱/۱۲/۲۴ هیئت وزیران) این شهر در بخش دالخانی قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۰۹ نفر (۲۷۸ خانوار) بوده‌است.
24 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
بکتاش، مرکز بخش بکتاش و شهری از توابع این بخش در شهرستان میاندوآب استان آذربایجان غربی ایران است. بکتاش واقع در بخش بکتاش بوده و ساتلمش محمّدلو در جنوب و جوارد حصاری در جنوب غربی و علی بیگلو در شمال شرقی و اوزن او به در شمال آن از همسایه‌های این بخش هستند. بکتاش در منطقه سرسبز جلگه‌ای واقع بوده و دارای جاده ارتباطی شوسه است. مردمان شهر بکتاش به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند و از نظر دینی و مذهبی مسلمان شیعه هستند. براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر بکتاش برابر با ۳٬۵۲۳ نفر بوده‌است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
تخت سلیمان شهری از توابع بخش تخت سلیمان در شهرستان تکاب است که در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این شهر در سال ۱۳۹۸ از روستا به شهر ارتقا یافته‌است. شهر تخت سلیمان را می‌توان یک مجموعه گردشگری طبیعی - تاریخی دانست که هم جاذبه‌های طبیعی و هم جاذبه‌های تاریخی منحصربه‌فردی را در خود جای داده‌است. این شهر در ۴۰ کیلومتری شهر تکاب قرار دارد و از شرق به مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان، از جنوب و غرب به ارتفاعات طویله کوه محدود می‌شود. تخت سلیمان تکاب ۲۱۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. مردم تخت سلیمان تکاب، به زبان‌های ترکی و کردی سخن می‌گویند. دین مردم این شهر اسلام با مذاهب تشیع و تسنن است. تولید صنایع دستی از قبیل گلیم و فرش در میان زنان این شهر رواج دارد. این شهر مرکز بخش تخت سلیمان است و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۳۲ نفر (۱۵۶ خانوار) بوده‌است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
فیروزآباد شهری که مرکز بخش فیروز، شهرستان کوثر در استان اردبیل قرار دارد. فیروز آباد در فروردین ماه ۱۴۰۲ تبدیل به شهر شد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۴۸۹ نفر بوده است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
شهر گیوی مرکز شهرستان کوثر استان اردبیل در کشور ایران است. شهر گیوی شامل دو منطقه بنام‌های گیوی علیا و گیوی سفلی می‌باشد. اهالی شهر "کیوی" و روستاهای اطراف، این شهر را «کویو- Küyü» تلفظ می‌کنند اما در اسناد رسمی پنجاه سال گذشته به‌صورت‌های کیوی- گیوی- سنجبد- کوثر ثبت شده‌است که اسم کوثر هیچ گونه پیشینه ی تاریخی ندارد. مردم شهرستان کوثر با مرکزیت شهر گیوی پیرو دین اسلام و دارای مذاهب شیعه (دوازده امامی) و سنی هستند. زبان اهالی ترکی آذربایجانی و جمعیت گیوی در سال ۱۳۹۹ خورشیدی برابر با ۱۵،۳۳۲ نفر بوده‌است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
هشجین از شهرهای استان اردبیل ایران است. شهر هشجین مرکز بخش خورش‌رستم شهرستان خلخال واقع در استان اردبیل در شمال غرب ایران است. مردم شهر هشتجین پایبند برخی سنن قدیمی هستند این شهر دارای اراضی کشاورزی و باغات متعددی است بیشتر جمعیت فعلی شهر را اهالی روستا های مجاور تشکیل می دهند. بخش خورش رستم از شمال با خلخال و گیوی از جنوب با استان زنجان از شرق با بخش شاهرود و از غرب با شهرستان میانه همسایه‌است. رود مشهور قزل اوزن در جنوب این بخش جاری است که استان اردبیل را از استان‌های همجوار آذربایجان شرقی و زنجان جدا می‌سازد. زبان مردم ساکن هشجین ترکی آذربایجانی است. این شهر از سال ۱۳۲۰ مرکز بخش بوده‌است. مردم هشجین مسلمان و پیرو مذاهب شیعهٔ دوازده‌امامی و سنی شافعی می‌باشند. جمعیت شهر هشجین در سال ۱۳۹۰ برابر با ۴٬۵۷۸ نفر برآورد شده‌است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
کِلور (به تاتی: کلور، kəlur) شهری است از توابع شهرستان خلخال در استان اردبیل ایران است. این شهر در شهرستان خلخال است و مردم آن به زبان تاتی صحبت می‌کنند. کلور در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر خلخال و در دامنهٔ غربی رشته‌کوه البرز تالش و شرق کوه آق داغ قرار دارد. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۵۵۰ متر است و آب و هوای آن در تابستان معتدل و در زمستان سرد است. ترکیبی از آب و هوای شمالی و کوهستانی باعث شده‌است تا این شهر از نظر آب و هوایی در حالت ایده‌آلی برای گردشگری قرار داشته باشد. اهالی کلور به زبان تاتی (از زبان‌های ایرانی) سخن می‌گویند. تاتی یکی از کهن‌ترین زبان‌های ایرانی است که از دیدگاه زبان‌شناسی، ارزش ویژه‌ای دارد. این زبان بازماندهٔ پارسی کهن یا زبان پهلوی است که پیش‌تر به شکل گسترده در ایران رواج داشته‌است؛ ولی رفته‌رفته با زبان فارسی جایگزین شده و هم‌اکنون تنها در مناطق محدودی هنوز باقی مانده‌است. بر اساس سرشماری ... ادامه مطلب
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
خَلخال، چهارمین شهر پرجمعیت استان اردبیل و مرکز شهرستان خلخال است. بخشی از شهرستان طارم در دوره قاجار به دستور مکتوب شاه قاجار از خلخال جدا و به زنجان واگذار شد، همچنین بخش کاغذکنان در سال ۱۳۵۹ به دلیل نبودن پل بروی رودخانه قزل‌اوزن در مسیر ارتباطی این بخش با خلخال، از این شهرستان جدا و به شهرستان میانه واگذار شد. به این ترتیب هم از وسعت خلخال کاسته شد هم از جمعیت آن. در زمان آشوری‌ها به آن هَرهار می‌گفتند. زبان مردم شهر خلخال و اکثر روستاهای اطراف آن زبان ترکی آذربایجانی است. ولی در بیشتر قسمت‌های بخش شاهرود و تعدادی از روستاهای بخش خورش رستم، زبان تاتی ایران که به زبان تالشی بسیار نزدیک و یکی از زبان‌های باستانی ایران است، رواج دارد. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۳۹۳۰۴ نفر (در ۱۱۵۰۱ خانوار) بوده‌است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
کوراییم شهری دربخش کوراییم واقع در شهرستان نیر یکی از شهرستان های استان اردبیل است. فاصله این شهر تا اردبیل مرکز استان ۵۱ کیلومتر و تا نیر مرکز شهرستان ۴۰ کیلومتر است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۸۳۱ نفر (در ۲۳۲ خانوار) بوده است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس

23

خرد1402
شهر عَنبَران یکی از شهرهای شهرستان نمین با نام شهر ملی گلیم واقع در استان اردبیل می‌باشد. مردم این شهر به زبان تالشی عنبرانی سخن می‌گویند. محلات این شهر تشکیل شده‌است از سه روستای سابق عنبران بالا، عنبران پائین و امین جان یا به زبان محلی (امجون). بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۳۶۸۱ نفر بوده است.
23 خرداد, 1402برنامه نویس